Новини

Общинско състезание

На 25.04.2015г. в ОУ”Св.Св.Кирил и Методий” с.Черник се проведе общинско състезание „Аз, родината и светът”.

Участваха 33 ученика, по двама представители на всички четвърти класове от 10те    училища от община Дулово, за да проверят доколко са подготвени за НВО(национално външно оценяване)

В Дулово се проведе заседание на ОбС

По много приятен начин се откри 36-то редовно заседание на ОбС Дулово. То започна от 10.00ч на 31.03.2015г с връчване на поздравителни адреси и парични награди на млади спортни надежди от клубове по карате и борба. На треньорите бяха връчени благодарствени адреси и предметни награди.

Дуловски карнавал „Златното магаре”

Дуловският карнавал „Златното магаре” се провежда от 1970 година. Tой се явява неразделна част от Майските културни тържества „Дни на моя град” и остава единствен по рода си за актуална политическа сатира. В карнавалното шествие с богати и разнообразни костюми и реквизити участват много колективи и групи от региона. Неговото ХI издание ще се проведе на 14.05.2015 г. от 14:00 часа на площад „ Единство”.

Пето издание на Детска полицейска академия в Дулово

 На 20 март в Дулово стартира петото издание на Детска полицейска академия, която се провежда под патронажа на кмета на общината, д-р Юксел Ахмед. От месец март до месец юни 60 ученици от 6 общински училища ще посещават занятията, които ще се водят от униформени служители на РУ на МВР- Дулово.

За втора поредна година ОУ “Хр.Смирненски“ участва в състезанието„Spelling Bee”

Наскоро се проведе пето национално състезание по правопис на английски език „Spelling Bee” в ОУ „Христо Смирненски” град Дулово.

В МБАЛ Дулово вече работи и хирургичното отделение

В присъствието на общински съветници, кметове на населени места от община Дулово, лични лекари,представители на РЗОК-Силистра, медицински специалисти и служители от МБАЛ Дулово на 6 март 2015, от 11.00ч бе открито възстановеното и напълно ремонтирано и оборудвано Хирургично отделение към МБАЛ Дулово.

Дуловчани се преклониха пред Апостола

На 19 февруари 2015г, от 10.00ч,с шествие до паметника на Апостола на свободата в центъра на града започна поклонението пред непреходното дело на Дякона.  На възпоменателната церемония,  по повод 142-та годишнина от гибелта  на Васил Левски, присъстваха председателят на ОбС Дулово инж.Сезгин Галиб, кметът на общината д-р Юксел Ахмед, заместник-кметовете Юксел Исмаил и Йорданка Стойчева, директори, преподаватели и ученици  от трите градски  уч

НОВ УСПЕХ НА ПАИСИЕВСКАТА ШКОЛА ПО ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО

За поредните отличия научихме от  Сечкин Хаджъсюлюш-преподавател в СОУ“Христо Ботев“село Паисиево, община Дулово.

„След голямата изложба на учениците от СОУ „Христо Ботев“ в Художествена галерия в Силистра през месец май 2014 г. и националната награда от град Варна, продължават успехите на младите творци, като този път наградите са от град София.

С подкрепата на община Дулово стартира конкурса на ЕКОПАК България АД - „СТАНИ ЕКОГЕРОЙ: Научи всички вкъщи да събират разделно!“

Училищният конкурс, Проектът на ЕКОПАК България „СТАНИ ЕКОГЕРОЙ: Научи всички вкъщи да събират разделно!“ ще се проведе и в общините Дулово, Силистра и Шумен в периода 16 февруари – 8 март т.г.

Страници