January 2015

ИНФОРМАЦИЯ ОТ РЗИ-СИЛИСТРА ЗА ЗАБОЛЯВАНИЯТА ОТ ВИРУСЕН ХЕПАТИТ- А В ОБЩИНА ДУЛОВО

От края на месец октомври 2014г. към 24 януари 2015г. в град Дулово са регистрирани 13 болни от вирусен хепатит тип А. Заболелите са на възраст от 2 до 14 години, в т.ч. учащи в ОУ с. Черник и СОУ гр. Дулово .

По местоживеене болните са концентрирани в няколко семейства с адресна регистрация в гр. Дулово, ул. „Първа“ № 2, № 10 и № 14, ул. „Васил Априлов“ № 23 и ул. „Искър“ № 70.

На този етап за контактните деца до 17 годишна възраст в семейните огнища е организирана профилактика с гама-глобулин, извършвана от личните лекари.

Бабинден в Дулово

Кметът на Община Дулово,  д-р Юксел Ахмед, заедно със зам.-кмета Йорданка Стойчева и управителят на МБАЛ,д-р Стефан Стойчев, поздравиха работещите в АГ отделението на дуловската болница  по повод Деня на родилната помощ-21 януари.

Те поздравиха за професионалния празник  лекарите,  акушерките и санитарките, които помагат на майките при раждането и се грижат за здравето на родилките и бебетата.

Д-р Ахмед поднесе на домакините цветя, поздравителен адрес и парична сума като им благодари за денонощния труд и им пожела здраве и професионални успехи.

Пореден успех за дуловски борци

Осем  момчета от дуловския клуб по борба участваха  в Държавния личен шампионат по борба(момчета), провел се от 23 до 25 януари 2015г в град Бургас. В категория до 59 кг. бронзовото отличие бе завоювано от Фердун Ферудун, ученик от СОУ“В.Левски“-Дулово.

ТРИДЕСЕТ И ЧЕТВЪРТОТО РЕДОВНО ЗАСЕДАНИЕ на Общински съвет-Дулово

Изх.№ 20

16.01.2015 година

 

На основание чл.23, ал.4, т.1 от Закона за местното самоуправление и местната администрация

С В И К В А М

 

П О К А Н А

На основание чл.50 от Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет, неговите комисии  и взаимодействието му с Общинската администрация,Ви каня  на  съвместно заседание на постоянните комисии,което ще се проведе на26.01.2015г./понеделник/, от 14.00 часа, взаседателна зала №13 на Община Дулово, при следния дневен ред:

 

  1. Разглеждане на предложения по докладни записки, включени в проекто-дневния ред на предстоящото редовно заседание на ОбС.
  2. Други.

 

О Б Я В А

за провеждане на конкурс за войнишки длъжности за прием на военна служба

Съсзаповед на министъра на отбраната на Република България № ОХ-534/ 30.07.2014г

е обявен конкурс за прием на войници

на35 длъжностивъв военно формирование54990 – Враца

 

В конкурса могат да участват момчета и момичета, със средно или висше образование, физически здрави, притежаващи само българско гражданство и не по-възрастни от