April 2017

Вицеконсулът на Русия на посещение в Дулово

Вицеконсулът на Генералното консулство на Руската федерация в град Русе,  Алим Жаманов, бе на посещение в град Дулово и село Межден. Поводът бе поднасянето на венци пред паметниците на Александър Тушков и Павел Тихонов изградени в село Межден  и в град Дулово. Тази инициатива се осъществява в навечерието на Деня на Победата -9 май, а паметниците са свързани  с Втората световна война и Русия. Г-н Жаманов бе придружен от заместник-областния управител  Младен Минчев и от членове на Руския клуб в Силистра,  с  председател  Нина Георгиева.

ОИЦ-Силистра награди малките художници в община Дулово

Областен информационен център – Силистра (ОИЦ) проведе събитие за награждаване на отличените участници в конкурса за детска рисунка в община Дулово. Темата на конкурса бе „10 години България в Европейския съюз“, а рисунки се събираха в периода 10 март – 7 април 2017 г. Поканени за участие бяха всички 10 годишни деца, връстници на пълноправното членство на България в ЕС, от всички основни училища в област Силистра.

П О К А Н А

НАЦИОНАЛНА ИНИЦИАТИВА ОБЛАСТЕН ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР НА МРЕЖАТА ОТ ОИЦ В БЪЛГАРИЯ СИЛИСТРА

Силистра 7500, ул.„Симеон Велики“ 49, тел.086/822 012, e-mail: oic_silistra@abv.bg

Проект „Функциониране на Областен информационен център – Силистра”, Договор № BG05SFOP001-4.001-0004-C01, финансиран по Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд

 

Съобщение от Български Червен кръст

Във връзка с Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане от ФЕПНЛ-план 2016г., ОС на БЧК – Силистра, започва раздаването на хранителни пакети на лица включени в допълнителните списъци, изготвени от Дирекция социално подпомагане, от 2 май до 19 май 2017г., в определените общински пунктове по график.

Община Дулово от 2 май до 19 май.

 Правоимащите групи:

Автокрос-Златоклас-2017

П О К А Н А

 

На 29 и 30 април(събота и неделя) 2017г на  пистата край село Златоклас ще се проведе Първи кръг от Републиканския шампионат  по автокрос под егидата на Българската федерация по автомобилен спорт         ( БФАС).

 

В състезанието“Автокрос-Златоклас-2017“ ще вземат участие над 25 специализирани автомобили тип“Бъги“. На 28 април(петък) жителите и гостите на град Дулово ще имат възможност да видят атрактивните машини в центъра на града, на площада, пред сградата на общината.

 

П Р О Г Р А М А ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА МАЙСКИТЕ КУЛТУРНИ ТЪРЖЕСТВА¬¬ „ДНИ НА МОЯ ГРАД - 2017 „ И КАРНАВАЛ „ЗЛАТНОТО МАГАРЕ”

ОБЩИНА  ДУЛОВО  - „ КУЛТУРА  И  МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ”

 

 

П  Р  О  Г  Р  А  М  А

 

ЗА  ПРОВЕЖДАНЕ НА

МАЙСКИТЕ  КУЛТУРНИ  ТЪРЖЕСТВА­­  „ДНИ  НА  МОЯ  ГРАД - 2017 „

И КАРНАВАЛ „ЗЛАТНОТО МАГАРЕ”

 

04 май  (четвъртък)

 

               10:00ч.  - Празник на книгата