July 2019

Община Дулово получи награда от вестник „24 часа“

Община Дулово бе отличена за добрата си мрежа от читалища и осигуряването на културен живот за своите жители на специална церемония в град Велико Търново на 18 юли. В същата категория бяха отличени общините Алфатар и Сухиндол.

182-та годишнина от рождението на Апостола на свободата- Васил Левски

Жители и гости на Дулово почетоха с венци и цветя 182-та годишнина от рождението на Апостола на свободата- Васил Левски. Заедно със своите съграждани бяха д-р Юксел Ахмед-кмет на общината, инж.Сезгин Галиб-председател на ОбС, Доротея Тотева-заместник-кмет"Хуманитарни дейности". След словото за живота на Апостола бяха поднесени  венците пред паметника на Васил Левски и всички сведоха глави в минута мълчание за почит и признателност към живота и делото на Апостола на свободата.

Дулово-ремонти

Д-р Юксел Ахмед - кмет на Община Дулово се срещна с работниците, които асфалтират и ремонтират пътното платно и тротоарите на една от улиците в град Дулово. Дейностите са част от  проекта"Рехабилитация и реконструкция на уличната мрежа в град Дулово" към ПРСР 2014-2020-съфинансиран от европейския земеделски фонд за развитие на селските райони. Стойността на проекта е над 1 790х лв и е със срок на изпълнение 24 месеца.

 

ПЪРВИЯ НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ НА ТУРСКИЯ ФОЛКЛОР

В събота-13 юли - в  местността  „Аязмо”край с. Руйно, кмета на Община Дулово д-р Юксел Ахмед, със специално поздравление откри

ПЪРВИЯ НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ НА ТУРСКИЯ ФОЛКЛОР . Над 600 участници от 39 състава и индивидуални изпълнители се изявиха на сцената. Самодейците бяха от 5 области в страната