Лазарки наричаха и благославяха в общината в Дулово

Древните наричания и красивите обичаи за Лазаров ден и Цветница бяха пресъздадени от четири групи лазарки в сградата на общината в Дулово

Жители на града и общината и служители от ОбА Дулово бяха приятно изненадани и посрещнаха с усмивки красивите лазарки, които посетиха днес (18.04.) сградата на Община Дулово. Коридорите бяха огласени от песните на малките чаровници облечени в народни носии, с кошнички и цветни венчета в косите. Спазвайки традициите, заедно със своите учителки, децата бяха научили и представиха пред общинското ръководство празнични песни, наричания, танци и пожелания за здраве, благополучие и късмет.

От няколко години, в навечерието на Лазаровден и Цветница малки лазарки от детските градини в град Дулово, поздравяват с пролетни песни и танци  служителите и ръководството на общината. Заедно със своите учителки Галина Дафинова и Невин Махмуд-от ДГ“МИР“ и Силвия Марчева и Мая Михайлова от ДГ“Щастливо детство“ те се подготвят много старателно за  пролетната  изява.

Тази година празнични пролетни песни и танци изпълниха и възпитаничките на ДГ“Пролет“ от с. Межден с учителките Сейра Ибрям, Нурсет Хабил и директорката Шенай Халил  и участничките в група „Жътварче“ с ръководител Стела Тодорова.

Малките лазарки получиха поздравления от  кмета на общината д-р Юксел Ахмед, заместник-кмета Юксел Исмаил, а  заместник-кмет Доротея Тотева  дари  групите  с  пълни кошници с лакомства и парички.

Ваня Петрова

Категория: 
Култура