Община Дулово подари абитуриентски бал на зрелостниците

За първи път четири средни училища празнуват заедно

Във вечерните часове на 24 май улиците на Дулово бяха огласени от възгласите на абитуриентите от Випуск-2019. По централната улица на града те преминаха в дефиле и бяха изпратени от техните близки и приятели на празничната си бална вечер в местно заведение.

Там бяха посрещнати лично от д-р Юксел Ахмед –кмет на общината и от Доротея Тотева-заместник-кмет“Хуманитарни дейности“, които бяха домакините на празничната вечер.              За първи път тази година четирите средни училища –СУ“В.Левски“ и Професионалната гимназия по облекло, обслужване и транспорт (ПГООТ) от Дулово, СУ“Й. Йовков“с.Окорш и СУ“Хр.Ботев“с.Паисиево- се събират заедно за да честват своите зрелостници. Идеята е на общинското ръководство, като се надяват това да се превърне в традиция. Община Дулово пое и разходите по организацията и провеждането на абитуриентския бал за 143 зрелостници.

След приветственото си слово към младите хора и техните преподаватели, д-р Ахмед поднесе поздравителни адреси, специално изработени медали и персонални подаръци на 31 отличници на випуска.

ВАНЯ ПЕТРОВА 

Категория: 
Култура