В Дулово се състоя поредната инициатива в рамките на превантивната кампания на ОДМВР-Силистра срещу телефонните измами

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

ДИРЕКЦИЯ “ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА”

 

 

 

В Дулово се състоя поредната инициатива в рамките на превантивната кампания на ОДМВР-Силистра срещу телефонните измами

 

 

 

Днес Община Дулово бе домакин на поредната инициатива в рамките на превантивната кампания срещу телефонните измами, която ОДМВР-Силистра провежда от пролетта на тази година.

В срещата участваха предимно хора от третата възраст, които най-често стават жертва на този вид престъпна дейност. Пред тях инспектор Ивайло Димов от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ представи най-популярните сюжети за извършване на измамите и механизма, по който извършителите постигат психологическо въздействие върху хората.

Той подробно се спря на най-актуалния напоследък сценарий – този за оказване на съдействие на полицията, и акцентира, че служителите на МВР не вземат пари от гражданите за изпълнение на служебните си задачи. Възрастните хора получиха указания как да действат при попадане в подобна ситуация и препоръки никога и по никакъв повод да не дават пари на непознати.

Срещата се състоя с любезното съдействие на служители от общинската администрация. В нея участваха началниците на районното управление в града - главен инспектор Милен Радев, и на група „Охранителна полиция“ - старши инспектор Михаил Михайлов.

От началото на годината на територията на община Дулово няма регистрирани телефонни измами, а последните две, извършени в минал период, са разкрити.

 

 

 

21.11.2018 г.                                                  Пресцентър на ОДМВР-Силистра