Двама, опитали да избегнат полицейска проверка, са задържани от служители на РУ-Силистра

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

ДИРЕКЦИЯ “ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА”

 

 

 

Двама, опитали да избегнат полицейска проверка, са задържани от служители на РУ-Силистра

 

 

Единият от тях е причинил лека телесна повреда на полицай, в дома на другия са открити наркотици

 

Двама мъже – на 31 г. и на 27 г., са задържани, след като опитали да избегнат полицейска проверка. Вчера в рамките на специализирана полицейска операция срещу наркоразпространението служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Силистра засекли 31-годишен мъж на излизане от дома му в областния град. Мъжът не се подчинил на дадените полицейски разпореждания, а се качил в изчакващ го лек автомобил. Водачът – мъж на 27 г., рязко ускорил, прегазвайки стъпалото на един от полицаите.

Незабавно били организирани оперативно-издирвателни действия, в резултат на които в рамките на час бил установен и задържан 31-годишният силистренец. При претърсване в таванско помещение на дома били намерени и иззети 3 топчета, съдържащи 2 грама амфетамин, електронна везна и алуминиево фолио. Мъжът има предишни криминални прояви, включително и осъдителни присъди за извършване на аналогична дейност.

Вторият извършител – 27-годишен мъж от Алфатар,  е установен и задържан днес преди обед. Той също е познат на служителите на реда.

Двамата са задържани за срок до 24 часа. Образувани са три досъдебни производства, работата по разследването продължава.

 

 

 

29.01.2019 г.                                                  Пресцентър на ОДМВР-Силистра