Информационен бюлетин за регистрираните престъпления и пожари на територията, обслужвана от ОДМВР-Силистра, за периода 23-26.11.2018 г.

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

ДИРЕКЦИЯ “ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА”

 

 

 

 

Информационен бюлетин

 

за регистрираните престъпления и пожари на територията, обслужвана от ОДМВР-Силистра, за периода 23-26.11.2018 г.

 

 

Силистра. Телевизор е откраднат от частен дом в село Попрусаново. Престъплението е извършено на 23 ноември чрез взломяване на входната врата. Образувано е досъдебно производство.

Дулово. Рецидивист е заловен непосредствено след извършена кражба. На 23 ноември 34-годишният мъж откраднал различни по вид хранителни продукти от търговски обект в Дулово, но след подаване на сигнал бил установен и задържан от полицията. Откраднатите стоки били намерени и иззети. Мъжът, който има присъди за подобни престъпления, е бил задържан за срок до 24 часа. Срещу него е образувано бързо производство.

ПТП. 26-годишен мъж е със средна телесна повреда, след като бил ударен от неизвестен към момента автомобил. Произшествието е станало на 24 ноември около 17.00 часа в село Окорш, докато мъжът пресичал главната улица на селото. Той е получил травма на главата и е настанен за лечение в болнично заведение. Полицията провежда оперативно-издирвателни мероприятия за установяване на водача, допуснал произшествието. Образувано е досъдебно производство.

Пожарна безопасност и защита на населението. Неправилно ползване на отоплителен уред е причината за пожар в къща в село Слатина, възникнал на 24 ноември около 00.20 часа. Изгорели около 30 кв.м покрив и битова техника, опушили се и около 20 кв.м стени. Огнеборци от РСПБЗН-Силистра потушили пожара, преди да обхване цялата къща.

Възпламеняване на непочистена мазнина от кухненска скара довело до пожар в търговски обект в Силистра на 24 ноември около 12.40 часа. Изгорели 8 пана от окачения таван и се опушили около 6 кв. м стени. С произшествието се справили работници в кухнята, преди пристигането на противопожарния екип.

Пластмасов контейнер за смет е изгорял в Тутракан. Пожарът възникнал на 24 ноември около 13.00 часа и е бил погасен от екип на местната противопожарна служба.

Силистренски огнеборци са отстранили дърво, паднало на пътното платно по пътя през „Орехова гора“. Те се отзовали на сигнал, получен на 25 ноември в 07.25 часа.

 

 

26.11.2018 г.