Информационен бюлетин за регистрираните престъпления и пожари на територията, обслужвана от ОДМВР-Силистра, за периода 01-04.02.2019 г.

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

ДИРЕКЦИЯ “ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА”

 

 

 

Информационен бюлетин

 

за регистрираните престъпления и пожари на територията, обслужвана от ОДМВР-Силистра, за периода 01-04.02.2019 г.

 

 

Силистра. 37-годишен е установен да шофира след употреба на алкохол. На 02 февруари на изхода на Силистра в посока Шумен мъжът управлявал лек автомобил „БМВ“ и бил спрян за проверка от пътни полицаи. С дрегер било установено, че той е седнал зад волана с 1.71 промила алкохолно съдържание в издишания въздух. Отказал е да даде кръвна проба и е бил задържан за срок до 24 часа. По случая е започнато бързо производство.

Дулово. Два случая на унищожаване и повреждане на чуждо имущество са регистрирани през почивните дни. В Дулово неизвестен счупил стъклопакет на кафе-аперитив, а в село Чернолик били унищожени задно панорамно и две странични стъкла на лек автомобил „Фолксваген“. Образувани са досъдебни производства.

Пожарна безопасност и защита на населението. Два пожара – в сухи треви край село Калипетрово и в комин на сграда в Силистра, са загасили екипи на силистренската противопожарна служба през почивните дни. Няма материални загуби.

Тутракански огнеборци са почистили пътното платно по ул. „Белмекен“ в града от разлив на петролни продукти вследствие на пътнотранспортно произшествие, станало на 1 февруари около 20.00 часа.

 

 

 

04.02.2019 г.