Информационен бюлетин за регистрираните престъпления и пожари на територията, обслужвана от ОДМВР-Силистра, на 12/13.06.2018 г.

 МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

ДИРЕКЦИЯ “ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА”

 

 

 

Информационен бюлетин

 

за регистрираните престъпления и пожари на територията, обслужвана от ОДМВР-Силистра, на 12/13.06.2018 г.

 

Силистра. 29-годишен управлявал лек автомобил „Форд“ с регистрационни табели, издадени за друго МПС. Пътни полицаи го засекли вчера в село Ситово. По случая е образувано досъдебно производство.

Бързо производство е започнато срещу 32-годишен мъж. Вчера в областния град той управлявал лек автомобил „Фолксваген“ и бил спрян за проверка от пътни полицаи. Пред тях мъжът представил неистински официален документ за управление на МПС. Работата по случая продължава разследващ полицай.

Дулово. Полицията изяснява случай на унищожени липови дървета. Вчера служители на РУ-Дулово, реагирайки на сигнал, установили в горски фонд край село Правда двама мъже – на 39 г. и на 21 г., с моторен трион и лек автомобил. При огледа на района били открити 87 отрязани липи, а в домовете на двамата – клони от същия дървесен вид. Разследването на случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.

ПТП. 71-годишен мъж е загинал при тежко пътнотранспортно произшествие, станало вчера около 16.50 часа в района на село Калипетрово. С мотопед „Симсон“ мъжът пътувал по пътя Силистра – Шумен, когато лек автомобил „Форд Транзит“, управляван от 55-годишен водач, навлязъл в насрещната лента и го ударил челно. Водачът на мотопеда загинал на място. Алкохолната проба на другия шофьор е отрицателна. По случая е образувано досъдебно производство.

Пожарна безопасност и защита на населението. Пожар в сухи треви се прехвърлил и унищожил две дървени бараки в лозята край Силистра. Произшествието е станало на 12 юни около 22.15 часа вследствие на небрежна работа с огън. Огнеборци от местната противопожарна служа загасили пожара и предотвратили по-големи щети.

На още два сигнала са реагирали силистренски огнеборци през вчерашния ден. Те са отстранили паднал клон в Дунавския парк и са оказали техническа помощ при пътнотранспортното произшествие край село Калипетрово.

 

13.06.2018 г.