Информационен бюлетин за регистрираните престъпления и пожари на територията, обслужвана от ОДМВР-Силистра, за периода 22-25.06.2018 г.

 МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

ДИРЕКЦИЯ “ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА”

 

 

 

Информационен бюлетин

 

за регистрираните престъпления и пожари на територията, обслужвана от ОДМВР-Силистра, за периода 22-25.06.2018 г.

 

 

Дулово. С 3.09 промила алкохолно съдържание 43-годишен управлявал лек автомобил „Ауди“. Пътни полицаи го спрели за проверка на 22 юни около 15.30 часа по ул. „Васил Левски“ в Дулово и го тествали с дрегер. По случая е образувано бързо производство.

ПТП. 75-годишен велосипедист е пострадал при пътнотранспортно произшествие, станало но 23 юни около 18.20 часа в село Брадвари. Той бил ударен от лек автомобил „Опел“, управляван от 27-годишен неправоспособен водач. Възрастният мъж получил фрактури на 7 ребра. Дежурна оперативна група е извършила оглед на мястото на инцидента, изясняват се причините за настъпването му. Образувано е досъдебно производство.

85-годишна жена е с фрактура на таза след друг пътен инцидент, станал на 24 юни по пътя Силистра - Добрич в района на кръстовището с пътя за Шумен. Жената пътувала в лек автомобил „Рено“, чийто водач – на 72 г., загубил управлението и навлязъл в канавка. На местопроизшествието е извършен оглед, разследващ полицай продължава работата по случая. Образувано е досъдебно производство.

СПО. Специализирана полицейска операция по безопасност на движението е проведена на 21 юни т.г. от 07.00 часа до 19.00 часа. Акцент на проверките е било спазването на разрешената максимална скорост на движението. С технически средства, разположени на различни места по пътната мрежа, са били установени 66 нарушения, за които на водачите ще бъдат издадени електронни фишове.

Пожарна безопасност и защита на населението. Пожар в отпадъци е възникнал на 22 юни около 16.20 часа в село Попина. Екип на РСПБЗН-Силистра е потушил пожара, няма материални щети.

Огнеборци са реагирали на 5 сигнала за оказване на техническа помощ. На 22 юни са отстранени паднали дървета по ул. „Симеон Велики“ в Силистра и в селата Бабук и Ветрен, както и опасно надвиснало счупено стъкло на тераса на деветия етаж в областния град. На 24 юни около 11.10 часа бил получен сигнал за изтичане на газ от туристическа газова бутилка в частен дом в Тутракан. Огнеборци от местната противопожарна служба се справили с произшествието, преди да се стигне до загуби.

 

25.06.2018 г.