Информационен бюлетин за регистрираните престъпления, произшествия и пожари на територията, обслужвана от ОДМВР-Силистра, за периода 21-24.07.2017 г.

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

АДМИНИСТРАТИВНА ДИРЕКЦИЯ “ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА”

 

 

Информационен бюлетин

 

за регистрираните престъпления, произшествия и пожари на територията, обслужвана от ОДМВР-Силистра, за периода 21-24.07.2017 г.

 

 

Дулово. Неустановено количество окосена люцерна е отнето противозаконно от землището на Дулово. Сигналът за случая е получен вчера. Образувано е досъдебно производство.

Тутракан. С 1.63 промила алкохолно съдържание 49-годишният С.А. шофирал лек автомобил „Опел”. Той бил засечен от пътни полицаи на 21 юли около 22.50 часа в село Богданци. Срещу него е започнато бързо производство.

Пожарна безопасност и защита на населението. Небрежна работа с огън довела до пожар в къща в село Колобър на 21 юли около 08.20 часа. Собственикът и съседи действали бързо и загасили пламъците преди пристигането на пожарната. Изгоряла една мебел и се опушили около 30 кв. м стени.

Още 7 пожара в сухи треви, стърнища и отпадъци са гасили огнеборците през почивните дни. Няма материални загуби. От опожаряване са спасени 30 дка царевичен блок и 40 дка иглолистна гора край Тутракан, 5 къщи и 100 бали фураж край село Кайнарджа, където в гасенето са участвали доброволци от местната гасаческа група.

 

 

24.07.2017 г.