Информационен бюлетин за регистрираните престъпления, произшествия и пожари на територията, обслужвана от ОДМВР-Силистра, за периода 22-28.12.2017 г.

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

АДМИНИСТРАТИВНА ДИРЕКЦИЯ “ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА”

 

 

Информационен бюлетин

 

за регистрираните престъпления, произшествия и пожари на територията, обслужвана от ОДМВР-Силистра, за периода 22-28.12.2017 г.

 

 

Тутракан. 20-годишен е установен с наркотици. На 25 декември около 22.05 часа на обществено място в Тутракан при полицейска проверка у него били намерени 0.4 г канабис, идентифициран с полеви наркотест. Образувано е досъдебно производство.

С 2.31 промила алкохолно съдържание в издишания въздух 26-годишен управлявал лек автомобил „Мерцедес”. Пътни полицаи го спрели на 26 декември около 05.00 часа по ул. „Родина” в Тутракан и извършили проверка с дрегер. Мъжът е отказал да даде кръвна проба. По случая е започнато бързо производство.

Дулово. Незаконно притежавани ловна пушка, газов револвер и 31 патрона са намерени и иззети от частен дом в село Вокил. Полицейската проверка е извършена на 26 декември. Образувано е досъдебно производство.

18-годишен управлявал лек автомобил „Хюндай” без регистрационни табели и нерегистриран по надлежния ред. Той бил спрян за проверка от пътни полицаи на 24 декември около 12.00 часа в село Вокил. По случая е започнато бързо производство.

Взломна кражба от помещение, прилежащо към училището в село Чернолик, е извършена в периода 22-24 декември. Противозаконно са отнети хранителни продукти, облекла и други вещи на обща стойност около 600 лв. Образувано е досъдебно производство.

ПТП. 51-годишна жена е загинала при пътнотранспортно произшествие, станало на 23 декември около 12.00 часа на пътя Добрич - Силистра. Тя била зад волана на лек автомобил „Мазда”, но на 5 км преди Силистра загубила управлението и се ударила челно в лек автомобил „Фолксваген”. Жената загинала на място, а водачът на другия автомобил се отървал без сериозни наранявания. Образувано е досъдебно производство.

Пожарна безопасност и защита на населението. Два пластмасови контейнера за смет са изгорели в Силистра. Произшествието е станало на 27 декември около 06.30 часа вследствие на небрежна работа с огън. Огнеборци от РСПБЗН в града загасили пожара.

На още четири сигнала са реагирали огнеборците в областния град през почивните дни. В два от случаите те са съдействали на ЦСМП за транспортиране на болни, в останалите са оказали техническа помощ при пътнотранспортни произшествия.

 

 

28.12.2017 г.