Информационен бюлетин за регистрираните престъпления, произшествия и пожари на територията, обслужвана от ОДМВР-Силистра, на 24/25.01.2018 г.

 МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

ДИРЕКЦИЯ “ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА”

 

 

Информационен бюлетин

 

за регистрираните престъпления, произшествия и пожари на територията, обслужвана от ОДМВР-Силистра, на 24/25.01.2018 г.

 

 

Силистра. 28-годишен е задържан по подозрение в притежание на наркотици и шофиране след употреба на дрога. Вчера около 22.45 часа по ул. „Тридесет и първи полк” в Силистра той бил зад волана на лек автомобил „Пежо”, когато бил спрян за проверка. С техническо средство пътните полицаи установили, че мъжът е употребил амфетамин, а при последвалия обиск у него били намерени 0.9 г от същата дрога и 1.2 г канабис, идентифицирани с полеви наркотест. Мъжът е задържан за срок до 24 часа, по случая е образувано досъдебно производство.

31-годишен е установен да шофира лек автомобил „Рено”, нерегистриран по надлежния ред, и след като е лишен от право да управлява МПС. Той бил засечен от пътни полицаи вчера около 11.15 часа в село Посев. Срещу него е започнато бързо производство.

Дулово. 47-годишен е заловен след извършена кражба. Вчера около 16.00 часа в района на Дулово той бил засечен да пренася с конска каруца ламарина и електромотори към пункт за изкупуване на метали. При последвалата полицейска проверка било установено, че вещите са обект на посегателство от стопанска сграда в района. По случая е образувано досъдебно производство

Пожарна безопасност и защита на населението. Запалени отпадъци в метален контейнер са загасили силистренските огнеборци вчера. Произшествието е станало около 20.10 часа по ул. „Н.Й.Вапцаров” в областния град. Също през вчерашния ден пожарникарите са свалили котка, покатерила се на високо дърво по ул. „Москва” в Силистра.

 

 

25.01.2018 г.