September 2018

Информационен бюлетин за регистрираните престъпления и пожари на територията, обслужвана от ОДМВР-Силистра, за периода 21-25.09.2018 г.

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

ДИРЕКЦИЯ “ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА”

 

 

 

 

Информационен бюлетин

 

за регистрираните престъпления и пожари на територията, обслужвана от ОДМВР-Силистра, за периода 21-25.09.2018 г.

 

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ

Поздравявам ви по повод 22 септември-Ден на Независимостта на България.

През 1908г княз Фердинанд, пред събралото се множество в старопрестолния град

Със заповед № ОХ - 697 /22.08.2018 г. на министъра на отбраната на Р. България са обявени 28 вакантни длъжности за войници

О Б Я В А

 

Със заповед № ОХ - 697 /22.08.2018 г. на министъра на отбраната на Р. България са обявени  28 вакантни длъжности за войници в 68-ма бригада ,,Специални сили” в гарнизон Пловдив.

 

Основни изисквания - средно образование, физически здрави, неосъждани, на възраст до 28 г. (41г. за освободени от кадрова  военна служба),да покриват нормативите за физическа годност, да са психологично пригодни.

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА ДУЛОВО

Приветствам ви с Първия учебен ден и началото на новата 2018/2019 учебна година.

  Всички ние сме били в училище и си спомняме с каква радост и нетърпение влизахме в класните стаи, а сега изпращаме нашите деца и внуци, децата на близки и приятели в родното училище. Сигурен съм, че вълнението и радостта са същите. Първият учебен ден е много специален празник за всеки един от нас, това е най-вълнуващия ден за българското училище. Той е един от важните символи на почитта на народа ни към знанието и образованието.

ДА ПОЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО

Жителите на Дулово се включиха в Световния ден на почистването и станаха част от многобройните доброволци от 150 страни в света. Служители от ОбА за осма поредна година подкрепиха инициативата на bTV"Да почистим България заедно". Д-р Юксел Ахмед-кмет на Община Дулово, заместник-кметовете Юксел Исмаил и Доротея Тотева участваха  активно в почистването на предварително определените зони. За жители на града, които се включиха в почистването на околоблокови пространства и пред своите къщи и офиси, 

На 14.09.-Кръстовден- пожарникарите в Република България честват своя професионален празник

По този повод служителите от РСПБЗН-Дулово проведоха в центъра на града демонстративно  занятие, което включваше гасене на леснозапалими  и горими течности с прахов пожарогасител и с  въздушно-механична пяна. Жителите на града видяха и как се спасява пострадал и оказване на първа долекарска помощ. Дните от 10 до 16.09 са обявени за "Седмица на пожарната безопасност".