December 2018

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 315 ОТ 19 ДЕКЕМВРИ 2018 г.

С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 315 ОТ 19 ДЕКЕМВРИ 2018 г.за одобряване на допълнителни разходи/трансфери за 2018 г.МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ ПОСТАНОВИ:

 По бюджета на Община Дулово  да се преведат  1 500 000 лв. Парите са за ремонт на общинска -пътна и улична мрежа- на територията на община Дулово.

ДУЛОВСКАТА БОЛНИЦА ПОСРЕЩНА 5-ХИЛЯДНИЯ СИ ПАЦИЕНТ ОТ НАЧАЛОТО НА ГОДИНАТА

В празничните коледни  дни, лекарите и медицинските специалисти от МБАЛ-Дулово посрещнаха пациент Номер- 5 хиляди- от началото на 2018г. Благодарение на въведената стриктна статистическа методология за отчитане на броя на пациентите преминали през отделенията бе определен и петхилядният пациент.( на снимката-НАДЖИЕ АХМЕД-ОТ СЕЛО ПРАВДА-пациент в ХО-д-р Дечо Иванов й подава символичен подарък).

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА ДУЛОВО

Приемете от мое име и от името на ръководството на Община Дулово сърдечните ни пожелания за хубави и топли  зимни празници.

Нека настъпващите коледни  и новогодишни празници отворят вратите на благополучието, късмета и да са началото на една година, в която сбъднатите мечти, щастливите мигове и просперитета са ваши постоянни спътници.

Пожелаваме ви здраве, семейно щастие, уют в домовете ви, доброта в сърцата ви и радост в душите ви.

Весели празници и нека те ви донесат това, за което най-силно сте мечтали!

Община Дулово награди млади спортисти

Общинските съветници в Дулово станаха на крака и аплодираха постиженията през 2018-та година на учениците от спортните клубове по борба и карате с треньори Халибрам Алиев и Валери Великов. Младите спортисти  са завоювали златни, сребърни и бронзови отличия, купи и награди от национални и международни турнири и състезания. Председателят на ОбС –инж.Сезгин Галиб и д-р Юксел Ахмед-кмет на общината- връчиха  поздравителни адреси, почетни плакети, сувенири и  парични суми на състезателите, които разнасят славата на града и общината у нас и в чужбина.

Данъчна кампания 2019 ще започне на 10 януари

Данъчната кампания 2019 г. ще започне на 10 януари заради промени в законодателството. Декларациите за доходите на физическите лица могат да бъдат подадени най-рано на тази дата - както по електронен път, така и на място в офисите на НАП. Срокът за ползване на 5% отстъпка за ранно деклариране и плащане през 2019  година е 31 януари, напомнят от приходната администрация.

ИНФОРМАЦИОНЕН ДЕН ЗА ОТЧИТАНЕ НА ПРОЕКТ „ФУНКЦИОНИРАНЕ НА ОИЦ-СИЛИСТРА“

В Областен информационен център – Силистра се състоя информационен ден във връзка с приключване на проект „Функциониране на Областен информационен център - Силистра”.

В рамките на две събития – пресконференция с медии и представители на местната власт и информационна среща с бенефициенти, партньори и приятели на Центъра, експертите представиха изпълнението на проекта, напредъка по изпълнението на оперативните програми към месец декември, както и предстоящите дейности през 2019 година.