May 2019

1 юни-Дулово 2019г.

Близо 300 деца се събраха в центъра на град Дулово и участваха в детски празник посветен  на 1 юни-Международен ден на детето. Тържеството бе осъществено от Община Дулово със съдействието на фирма"Каолин"ЕАД. За- местник-кмет Доротея Тотева приветства децата по повод предстоящия Световен ден на детето. За усмивките, танците и песните се погрижиха солистите на ДВГ"Веселие" към читалището и аниматори от група "Веселяците" град Русе. За всички имаше подаръци от "Каолин" и огромна  торта от общината.

Бензиностанциите сменят фискалният си софтуер до 30 юни

Наближава крайният срок, в който бензиностанциите трябва да сменят електронните си системи с фискална памет, напомнят от НАП. 30 юни е датата, посочена в Наредба Н-18, до която е необходимо търговците на горива да съобразят фискалния си софтуер с изискванията на наредбата.

Само няколко месеца по-късно – от 30 септември всички бензиностанции ще трябва да издават касови бележки, в които е изписан брутния им марж. Освен разликата в покупната и продажната цена, търговците на горива са задължени да включат и информация за размера на ДДС и акциз.

Празничен 28 май за 22 абитуриенти на 7 години

Децата от група „Ежко“ към ДГ“Щастливо детство“ в Дулово днес със специални празнични изяви  напуснаха детската градина. В сутрешните часове те бяха изпратени по подобаващ начин от детската градина-облечени в тогите на знаещите и можещите. Всички заедно  поднесоха цветя пред паметника на Апостола на свободата –Васил Левски в центъра на града.