July 2019

ВЪРБИНО-2019

В продължение на два дни местността "Канагьола" край дуловското село Върбино бе огласено от добруджанска музика, песни и танци. На специално изградената сцена се изявиха над 720 изпълнители от шест области-Варна, Силистра, Русе, Добрич, Шумен, Ямбол. Всички те участваха в Първия национален пенсионерски фолклорен събор-"Върбино-2019". Приветствие от името на кмета на общината-д-р Юксел Ахмед поднесе заместник-кмет "Хуманитарни дейности" Доротея Тотева. Сред гостите бяха Венцислав Маринов-кметски 

Община Дулово получи награда от вестник „24 часа“

Община Дулово бе отличена за добрата си мрежа от читалища и осигуряването на културен живот за своите жители на специална церемония в град Велико Търново на 18 юли. В същата категория бяха отличени общините Алфатар и Сухиндол.

182-та годишнина от рождението на Апостола на свободата- Васил Левски

Жители и гости на Дулово почетоха с венци и цветя 182-та годишнина от рождението на Апостола на свободата- Васил Левски. Заедно със своите съграждани бяха д-р Юксел Ахмед-кмет на общината, инж.Сезгин Галиб-председател на ОбС, Доротея Тотева-заместник-кмет"Хуманитарни дейности". След словото за живота на Апостола бяха поднесени  венците пред паметника на Васил Левски и всички сведоха глави в минута мълчание за почит и признателност към живота и делото на Апостола на свободата.

Дулово-ремонти

Д-р Юксел Ахмед - кмет на Община Дулово се срещна с работниците, които асфалтират и ремонтират пътното платно и тротоарите на една от улиците в град Дулово. Дейностите са част от  проекта"Рехабилитация и реконструкция на уличната мрежа в град Дулово" към ПРСР 2014-2020-съфинансиран от европейския земеделски фонд за развитие на селските райони. Стойността на проекта е над 1 790х лв и е със срок на изпълнение 24 месеца.