Студентска изложба за европейска Силистра бе показана в СУ "В. Левски" в Дулово

05.03.2020 17:34

5/3/2020- по инф.от Обл. адм.

На 5 март, в най-голямото училище в Силистренска област-СУ “В.Левски“ в град Дулово бе експонирана изложба за европейска Силистра. Изложбата ще бъде в училището до 20 март.

На 5 юли м.г. в Художествена галерия Силистра бе открита изложбата „Европейският дух в образователното дело на Силистра 1878-1913 г.”, дело на Студентска учебно-изследователска лаборатория „Културно-историческо наследство” към Филиал Силистра на Русенски университет „Ангел Кънчев“. Тя бе реализирана като проект към програмата за 2019 г. на Областна администрация Силистра в рамките на Комуникационна стратегия на Република България за Европейския съюз. След като бе представена в две силистренски гимназии, както и в самия Филиал, изложбата беше видяна за пръв път и извън областния град- в Дулово.

 

Ръководител на екипа, създал изложбата, е доц. д-р Румяна Лебедова, зам.-директор на Филиал Силистра, която откри изложбата в добруджанския град. От училището съобщиха, че събитието е  във връзка с две  годишнини: 130 години от началото на педагогическото образование в град Силистра и 75 години от създаването на Русенския университет, към който силистренският филиал е от 1998 г. насам с обучение в две направления - педагогическо и инженерно (редовна и задочна форма). Филиалът има и Център за продължаващо обучение.