Ученици от село Черник се срещнаха с д-р Юксел Ахмед

11.07.2019 14:32

Броени дни след завръщането си от националното състезание за туристически умения „Кристален еделвайс“ участници в отбора от село Черник се срещнаха с кмета на Община Дулово-д-р Юксел Ахмед.

 

 

Валентин Грънчаров-председател на Туристическо дружество „Никола Петров-Караджата“ каза, че отборът от ОУ“Св.Св.Кирил и Методий“ с ръководител Ибрахим Муртаза са били първи сред 5-те училища в общинското състезание и за втора поредна година участват в националното състезание, което се провежда край язовир „Копринка“до град Казанлък.

 

Image removed.

Наистина беше доста трудно, но нашите ученици се справиха много добре-сподели Анелия Христова, преподавател в училището. Конкуренцията е била между 27 отбора от цялата страна и нашите представители са спечелили трето място в дисциплините –стрелба с лък, теглене на въже и майсторско управление на велосипед. Във възрастовата си група-V-VІІ клас те са получили 2 медала и една купа.

Image removed.

Д-р Юксел Ахмед благодари на децата, че достойно са представили себе си, училището и община Дулово на този престижен спортно-туристически национален форум и им връчи поздравителен адрес и парична награда, а Мариана Илиева, началник на отдел „Просвета“ поднесе персонални подаръци на участниците и техните ръководители.

Image removed.

Специални благодарности за финансовата подкрепа бяха отправени към Община Дулово, „Каолин“ЕАД, училищното ръководство и ПГООТ-за осигурения автобус.

ВАНЯ ПЕТРОВА