За втора поредна година отборът на СУ „Васил Левски“ - Дулово спечели областното състезание „Млад огнеборец”

30.05.2018 07:31

За втора поредна година отборът на СУ „Васил Левски“ - Дулово е победител в областното състезание „Млад огнеборец”, което се проведе днес на стадион „Луи Айер“ в Силистра.

С най-голям брой точки и в двете състезателни дисциплини - „400 метра щафетно бягане с препятствия” и „Бойно разгръщане на 100-метрова състезателна пътека”, дуловските  спортисти, водени от инспектор Тихомир Великов, успяха да се преборят за първото място.

Втори останаха младите огнеборци от СУ „Йордан Йовков” – Тутракан с ръководител инспектор Ивайло Владев, а на трето място се класираха представителите на ПГСУАУ „ Атанас Буров“ – Силистра с треньор инспектор Велимир Николов.

Главен инспектор Евлоги Стамов от РД „Пожарна безопасност и защита на населението” връчи купи и грамоти и на трите отбора, осигурени от клуба по пожаро-приложен спорт. Той пожела успех на отбора–победител, който ще представя областта ни на републиканските състезания „Млад огнеборец“.

Общо 13 младежки противопожарни отряди “Млад огнеборец” функционират в Силистренска област през учебната 2017/2018 г. В тях са обхванати близо 200 деца. Състезанията са заключителен етап на подготовката им, провеждана от служители в районните служби “Пожарна безопасност и защита на населението” през учебната година.

 

29.05.2018 г.                                                     Пресцентър на ОДМВР-Силистра