ГОЛЯМ УСПЕХ ЗА ОУ „ХРИСТО СМИРНЕНСКИ“

16.05.2014 11:22

    На провелото се традиционно национално състезание по английски език в гр.София ученикът от 7 клас Енис Али с учителка г-жа Севда Хаджъсюлюш извоюва трето място сред най-добрите в страната.
  Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите „спелуват“ –произнасят буква по буква различни думи на английски език. Националното състезание Spelling Bee  се организира за четвърта поредна година от фондация „Корпус за образование и развитие-КОРПлюс“ с подкрепата на фондация „Америка за България“ и под патронажа на Министерството на образованието и науката и Посолството на САЩ в България.
   Състезанието се проведе в хотел в „Хилтън“ гр.София. На националното състезание се явиха 30 ученици- победители от регионалните кръгове в страната.
   През 2014 г. над 6400 ученици от 264 училища в цялата страна взеха участие в училищните състезания, които се проведоха през месец март. На 12 април класиралите се на първо и второ място се състезаваха на регионалното състезание в гр.Русе и на 10 май се проведе националното състезание в гр.София, в което ученикът от ОУ „Христо Смирненски“ гр.Дулово Енис Али се класира на трето място.