Информационен бюлетин за регистрираните престъпления, произшествия и пожари на територията, обслужвана от ОДМВР-Силистра, на 09/10.08.2016 г

10.08.2016 15:29

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

АДМИНИСТРАТИВНА ДИРЕКЦИЯ “ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА”

 

 

Информационен бюлетин

 

за регистрираните престъпления, произшествия и пожари на територията, обслужвана от ОДМВР-Силистра, на 09/10.08.2016 г.

 

 

Силистра. Две телефонни измами са регистрирани само за ден в полицията в Силистра. Потърпевши от престъпленията са 70-годишна жена и 82-годишен мъж от областния град, които били въведени в заблуждение по идентичен начин. По телефона им се обадил мъж, представящ се за служител на куриерска фирма, който им съобщил, че за тях е пристигнал скъп климатик от чужбина, но за да бъде получен е необходимо да се заплати определена сума. Така жената предала на непознат сумата от 810 лв., а мъжът – 1500 лв. и около 20 г златни накити. По случаите в РУ-Силистра са образувани досъдебни производства.

Тутракан. С 1.46 промила алкохолно съдържание в издишания въздух шофирала лек автомобил „Форд” 58-годишната В.С. Тя била спряна за проверка от пътна полиция вчера около 14.00 часа в района на село Търновци. Жената е отказала да даде кръвна проба. Срещу нея е започнато бързо производство.

Пожарна безопасност и защита на населението. 500 дка изоставена овощна градина и 5 дка ниска растителност в полезащитен пояс са изгорели при пожар, възникнал вчера около 11.40 часа в района на село Окорш. По предварителни данни огънят е тръгнал от запалена суха трева, вследствие на човешка небрежност. Огнеборци с два противопожарни автомобила на РСПБЗН-Дулово са се борили с огъня и са успели да спасят останалите 500 дка от овошките и 40 дка пояс.

Небрежната работа с огън е довела и до друг пожар, възникнал около 00.10 часа на 9 август в местността Стомната край Тутракан. Там изгорели 2 сушилни за тютюн, преди местните огнеборци да потушат пожара. Четири сушилни са спасени от огъня.

1000 дка гора край село Върбино,  3 оранжерии край Силистра, 2 къщи в село Айдемир и 450 дка царевица край село Преславци са били застрашени от опожаряване вчера. В близост до тях са горели сухи треви и храсти, но огнеборци от противопожарните звена на РДПБЗН-Силистра са успели да загасят пожарите и да предотвратят материални щети.

Общо девет са пожарите, възникнали през вчерашния ден в областта, всички причинени от небрежна работа с открит огън.

 

10.08.2016 г.