Информационен бюлетин за регистрираните престъпления, произшествия и пожари на територията, обслужвана от ОДМВР-Силистра, на 18/19.08.2016 г.

20.08.2016 09:23

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

АДМИНИСТРАТИВНА ДИРЕКЦИЯ “ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА”

 

 

Информационен бюлетин

 

за регистрираните престъпления, произшествия и пожари на територията, обслужвана от ОДМВР-Силистра, на 18/19.08.2016 г.

 

 

Силистра. 73-годишна жена е станала жертва на телефонна измама. Вчера в дома си в областния град тя получила обаждане от мъж, представящ се за полицейски служител, който я помолил за съдействие в залавянето на опасни престъпници. Жената приела и според дадените й указания поставила в кошче за отпадъци сумата от 4620 лв. След като напразно чакала да й я върнат, разбрала, че е измамена и съобщила в полицията. По случая е образувано досъдебно производство.

През вчерашния ден в полицията са получени множество сигнали на граждани за опити за телефони измами. В почти всички случаи е използван сценарият за провеждаща се полицейска акция за залавяне на опасни престъпници или телефонни измамници. Важно е да се знае, че няма практика, при която полицията да иска пари от хората. За пореден път апелираме: Не давайте пари, поискани по телефона! Не се доверявайте на непознати и не предоставяйте лични данни и данни за свои близки. При всяко съмнително обаждане първо се свържете с близките си или сигнализирайте на тел.112.

22-годишната К.Г. е заловена с наркотици. Вчера при полицейска проверка в областния град у нея било намерено високорисково наркотично вещество с тегло 9.8 г., което при наркопробата реагирало на метамфетамин. Образувано е досъдебно производство.

Дулово. Водач в нетрезво състояние е установен от полицията. Вчера около 12.20 часа в Дулово 42-годишният Н.Е. шофирал лек автомобил „Пежо”, когато бил спрян за проверка. Алкохолната му проба с дрегер отчела 2.03 промила. Срещу него е започнато бързо производство.

ПТП. 23-годишно момиче е загинало при тежко пътнотранспортно произшествие, станало вчера около 17.20 часа в района на село Антимово. Момичето пътувало в лек автомобил „Форд”, шофиран от неправоспособния С.В. (20 г.), който изгубил управлението и колата се преобърнала. Загинала 23-годишна пътничка, а водачът получил наранявания и бил настанен за лечение в МБАЛ-Тутракан. Трети пътник, намирал се в автомобила, се отървал без сериозни травми. По случая е образувано досъдебно производство.

Пожарна безопасност и защита на населението. Човешка небрежност е причината за пожар, възникнал в стопански двор в Дулово вчера около 15.00 часа. Изгорели 50 кв. м покрив на сайвант, преди огнеборци от местната противопожарна служба да потушат огъня. Те спасили от опожаряване къща и 40 заека.

Още пет пожара са гасили противопожарните звена вчера в Силистренска област. Горели са сухи треви и отпадъци, запалени поради небрежност. Няма материални загуби. Спасени са царевичен блок, полезащитен пояс и гора край село Майор Ценович и слънчогледова нива край село Ножарево.

 

 

19.08.2016 г.