Поздрав по случай 6-ти Май 2020г.

05.05.2020 17:35

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА ДУЛОВО,

 Казват, че празниците са тези, които обединяват хората в трудни времена и ги карат да се усмихват. Всички ние сме подложени на нови предизвикателства наложени от борбата с корона вируса.  Днес се обръщам  към вас с чувство на вълнение и надежда, за да ви честитя 6 май – Гергьовден и Хъдърлез, Ден на храбростта и Българската армия, Ден на земеделци и скотовъди, празник на възродената природа и на непреходната човешка надежда.

Св.Георги е почитан от много народи и етноси, защото е носител на силата, на победата на доброто над злото.  В трудните дни, които изживяваме всички, имаме нужда от истинска вяра в собствените сили, от доброта, от упование и съпричастие. На този пролетен празник ни озарява надеждата, че  Победоносецът  в нас ще надделее, природата ще се обнови и  ще промени живота ни, а Хъдърлез  е  олицетворението на обновяващия се живот, на новите растения и плодоносните дъждове – появата му кара земята да се затопли, а нивите и горите да разцъфтят и да се раззеленеят.           

 Позволете ми да поднеса специални поздрави към жителите на село Черник, които на 6 май честват празника на населеното си място. Тази година той е по-различен, но хората от Черник са силни, добри и сърдечни и аз съм сигурен, че те ще преодолеят трудностите и макар, че са в домовете си те ще направят свой личен празник  - Денят на село Черник-6 май.

 На един от най-почитаните пролетни празници-Гергьовден поздравявам всички, носещи това име и неговите производни!

Пожелавам на жителите на община Дулово здраве,  спокойни и усмихнати дни, лично и семейно щастие! 

Честит 6 май, честит Гергьовден!

Д-Р ЮКСЕЛ АХМЕД                                                                                                                кмет на Община Дулово