Поздравление по повод 60 години Дулово град

13.05.2020 14:21

УВАЖАЕМИ ДУЛОВЧАНИ,

СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ,

                      Днес е 14 май-Празник на нашия град Дулово!        

           По този повод отправям  моите искрени поздравления към всички жители на града! Започнахме високосната 2020-та година с поздравления и за 60-та годишнина на града ни.  Сигурен съм, че много от вас знаят историята на града ни, но нека да припомня няколко кратки исторически данни.                          

 Първите писмени сведения за населеното ни място са от 1573г.  През 1942г получава името Дулово-на прабългарската династия-Дуло. На 30 януари 1960г с Указ на МС, Дулово е обявено за град. През 2003г, с решение на ОбС датата 14 май е обявена за Празник на града.

           Отново е месец май-месецът на красивата пролет и на събуждащата се природа. През този месец има най-много празници и чествания, но за нас-дуловчани - най-хубавият празник е Денят на град Дулово. Всяка година има поредица от събития, които са обединени от културни тържества „Дни на моя град“.

           Всяка пролет, всяка година ние се събираме на площада, в зали, читалища и училища, за да се срещнем с учители, културни дейци, малки и големи деца и ученици, с абитуриенти и аз с истинско вълнение и респект заставах пред тях, скъпи съграждани, защото знам каква отговорност е да си стопанин на града и общината и да откликваш на желанията  и на малките, и на по-възрастните си съграждани.                      

           Но през тази, юбилейна за Дулово година не можем да осъществим предвидените празнични събития поради въведените противоепедимични мерки. Единствената ни цел е да опазим живота и здравето на хората, за да можем и занапред да провеждаме заедно концерти и тържества.

           Уважаеми съграждани,

Убеден съм, че  споделяте моето мнение, че всички ние сме отговорни и  трябва заедно да работим за града ни, да опазваме собственото и на близките ни хора здраве. Знаем какво още трябва да се направи и ще го направим, за да  стане Дулово още по-привлекателно място за младите хора, за бизнеса, за нови инвестиции и развитие.     

Скъпи приятели,

Дулово винаги е било пример със своите усмихнати, гостолюбиви, трудолюбиви и добросърдечни хора. Днес, отново градът ни  празнува своето тържество на добротата, обичта и разбирателството  на неговите жители, своя 60-годишен юбилей. Но по необичаен и  по-различен начин.

Пожелавам ви, скъпи съграждани, да запазите  общочовешките си ценности и да ги предадете на  децата на града  и на следващите поколения.

И нека не забравяме, че  най-важното за всеки град са неговите жители - техния дух, енергия и воля - за развитие и промяна! От всички нас зависи да сме отговорни и съпричастни в тези нелеки времена, за да го има доброто бъдеще на прекрасния ни град Дулово!

 Затова,  от сърце пожелавам здраве, щастливи, спокойни и радостни мигове в семействата ви, успехи във всяко начинание и удовлетворение от постигнатите резултати на всички вас!

Честит празник, скъпи дуловчани!

Честит 60-годишен юбилей на нашия град - Дулово!

 

Д-Р ЮКСЕЛ АХМЕД     

кмет на Община Дулово