УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА ДУЛОВО

31.07.2020 17:20

Позволете ми да поднеса моите най-сърдечни поздравления към всички, които честват най-големия празник в ислямския календар - Курбан Байрам. През тази година, много от честванията и празничните дати не бяха отбелязани по подобаващ начин, дори ежедневието ни  е променено,  но все пак  има събития и  празници, които създават настроение  и ни карат да  се усмихваме.

Такъв празник е Курбан Байрам. Този празник ни учи на мъдрост и толерантност и ни прави още по-отговорни и по-добронамерени към ближния. Нека да съхраним духа на разбирателството, както и вярата в човеколюбието и търпението, в милосърдието и вечните житейски добродетели!

            Спазвайки традицията в празничните дни се срещаме и почитаме родителите, близки и роднини, радваме се на децата и поглеждаме с надежда в бъдещето. Вярва се, че молитвите ни  ще бъдат чути дори отправени от домовете ни, а настоящата обстановка изисква от нас  да бъдем отговорни, за да се върнем към обичайния си живот и да посрещаме празниците здрави и усмихнати.           

 Празничните дни свързваме със семейните ценности, посвещаваме ги на смирението, покаянието, помирението и опрощението. Нека тези вечни добродетели изпълват и нашето ежедневие и ни водят към по-добри и по-успешни дни.

            Нека живеем в мир и просперитет! Нека се множат добрите ви дела, усмивките на децата ви и щастието край семейното огнище!

             Бъдете здрави и нека е хубаво празничното настроение!

            ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!