Празник в Дулово посветен на 1 ноември

29.10.2020 17:36

В навечерието на 1 ноември-Деня на народните будители, НЧ “Н.Й.Вапцаров“ в Дулово организира празнично музикално-поетично тържество, което се проведе на откритото пространство пред читалището при спазване на всички противоепидемични мерки. На него, със свои изпълнения на стихове и песни, се представиха възпитаници на ДГ „Щастливо детство“, ОУ „Христо Смирненски“, СУ „Васил Левски“ и ДВГ „Веселие“ към читалището.

На тържеството присъстваха д-р Юксел Ахмед-кмет на общината и Доротея Тотева-заместник-кмет „Хуманитарни дейности“.  По повод предстоящия Ден на будителите, д-р Ахмед отправи специален празничен поздрав към децата, учениците, учителите и жители на града.

 Във всички учебни заведения, детски градини и читалища в общината са подредени изложби, кътове и са подготвени мултимедийни презентации посветени на живота и делото на народните будители.

В неделя, на 1 ноември, единствения клуб на учителите-ветерани „Будител“-Дулово ще проведе специално тържество, което ще започне с поднасяне на цветя пред паметника на Апостола на свободата- Васил Левски.

ВАНЯ ПЕТРОВА