На 7 януари 2021г-Ивановден-в село Межден бе открита нова социална услуга за възрастни хора

08.01.2021 06:51

Деница Сачева- министър на труда и социалната политика, преряза  лента и поля  менче с вода и по този стародавен обичай откри нова социална услуга за възрастни хора в село Межден. Тя лично връчи Лиценз за дейността на Надежда Димова, която е изградила Резиденция за възрастни хора“Надежда“ в родното си село.

 На събитието присъстваха народният представител Алтимир Адамов, д-р Юксел Ахмед, кмет на Община Дулово, инж. Невхис Мустафа–председател на ОбС Дулово, Валентин Костадинов - кмет на село Межден, областният управител Ивелин Статев, зам.-областният управител Илиян Великов, заместник-кмета на Община Дулово Доротея Тотева, д-р Тодор Тодоров –областен координатор на ПП ГЕРБ, представители на институции, НПО и политически партии.

 Всички поздравиха създателката на дома, пожелаха й успех и  поднесоха подаръци и цветя. Специални добруджански музикални и танцови поздрави поднесоха към гостите възпитаници на детската градина и самодейци от местното читалище.

 

 От 01.07.2020г влезе в сила Закон за социалните услуги, по който е създадена и  Агенция за качество на социалните услуги. На базата на този закон е и  връченият лиценз- първи за страната- за социалната услуга за възрастни хора в село Межден. Капацитетът на резиденцията е за 15 души, за които ще се грижат 9 служители. Месечната цена за престой  на един потребител е от 950 до 1 400 лева, в зависимост от заявените услуги.

 Ваня Петрова