Урок по родолюбие

19.01.2021 17:44

В детска градина „Мир“ –Дулово и филиалите към нея продължават традициите създадени през годините, да подготвят специални уроци по родолюбие, с които разкриват пред своите възпитаници безкрайното богатство на българската история и личностите, отдали живота си за постигане на най-важното - свободата на Родината.

„ Потомци Ботеви сме ние  с гордо вдигнати чела.                                   Пред нас светът ще се разкрие , ще сбъднем нашите дела“- под този надслов  премина днешния урок по Родолюбие- разказва Петранка Михайлова - директор на ДГ „Мир”. Децата от  подготвителните групи на детската градина, заедно със своите учителки, изнесоха открит урок по Родолюбие на тема: „Потомци сме на Ботев” - посветен на 173 години от рождението на Христо Ботев.

       Чрез стихове, песни и познавателни игри, децата  представиха своите знания за живота и делото на националния герой  Христо Ботев - геният на нашата епоха. Те изразиха своята гордост, че са негови наследници и последователи, както и обичта и привързаността си към дом и Родина. Определените исторически дати в календара свързани с личности и събития отминават, но нека да има повече такива дни, в които децата ни да ни радват със своите познания и да припомнят, че трябва да обичаме родината си и да сме горди с нея-допълва Петранка Михайлова.

Ваня Петрова