В ДУЛОВО СЕ ПРОВЕДЕ ИНИЦИАТИВА „ДЕН БЕЗ АСАНСЬОРИ“

29.04.2021 05:41

За интересната идея разказва Петранка Михайлова-директор на ДГ „Мир“ в град Дулово:

„На   28  04 2021г децата  от ДГ“МИР“ гр.Дулово  с желание  се включиха в инициативата  на сдружение „БГ Бъди активен „-"Ден без асансьори“, която е с глобален характер, част от кампанията  NowWeMOVE в България.

„Ден без  асансьори“ е  инициатива, насочена към подчертаване  на  значението  на  физическата  активност   и има за цел да демонстрира, колко е лесно да бъдем активни в ежедневието  си,и особено в изолация .

Възпитаниците  на детската градина приеха това предизвикателство и по много забавен и атрактивен начин се включиха в различните дейности заедно  със своите родители, учители и целия персонал на детската градина.

 С най-различни  игри - ходене по въже, хвърляне на зарче, подскоци, изкачване на стъпала по определени символи, дърпане на въже, скачане между обръчи и други спортни задачи - разнообразиха деня  и той стана забавен и усмихнат.

Това е само малка част от многото положителни  страни на изкачването на стъпала и ползите му за здравето. Нашето  послание  е за повече  физическа активност- за  здраве всеки ден!

      ИЗБЕРЕТЕ  СТЪЛБИТЕ  ВМЕСТО АСАНСЬОРА И  СТАНЕТЕ ЧАСТ  ОТ ИНИЦИАТИВАТА  „ДЕН БЕЗ АСАНСЬОРИ““-апелират от детската градина.