Полицията и пожарната в Силистра предприемат мерки за опазване на обществения ред и безопасността през Великденските и Гергьовденските празници

29.04.2021 05:43

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

 ДИРЕКЦИЯ “ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА”

 

 

 

Полицията и пожарната в Силистра предприемат мерки за опазване на обществения ред и безопасността през Великденските и Гергьовденските празници

 

 

Областната дирекция на МВР и Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Силистра предприемат комплекс от мерки за гарантиране на обществения ред, сигурността, пожарната и пътната безопасност през Великденските и Гергьовденските празници.

Проведени са срещи с органите на местното самоуправление и с представители на църквите, за да се уточнят мястото и характера на провежданите публични прояви. Разработени са планове, които да позволят засилено полицейско присъствие на обществените места със струпване на повече хора.

Създадена е организация за повишаване на безопасността на движението и ограничаване предпоставките за възникване на пътнотранспортни произшествия преди и по време на празничните дни. Във връзка с очаквания интензивен трафик на 29 и 30 април, както и на 4 и 9 май, полицейските екипи ще са насочени към натоварените участъци от пътя, като полицаите ще подпомагат и регулират движението. Всички технически средства за контрол на скоростните режими ще бъдат разположени по пътната мрежа. В останалите почивни дни и в навечерието на Великден ще се извършват засилени проверки за употреба на алкохол и наркотични вещества и за неправоспособни водачи, включително и в малките населени места.

От своя страна служители на РДПБЗН-Силистра са извършили 31 проверки в храмовете, където ще се провеждат тържествени ритуали. Обърнато е особено внимание  на организацията за пожарна безопасност, осигуряване на условия за успешна евакуация, наличието на пожаротехнически средства за първоначално гасене, както и на обезопасеността на местата за палене на свещи. Няма констатирани нарушения, но с превантивна цел с църковните служители са проведени инструктажи с оглед стриктното спазване на правилата за пожарна безопасност.

 

 

28.04.2021 г.                                                                     Пресцентър на ОДМВР-Силистра