За буквите с любов!

21.05.2021 18:53

В усмивката на слънчевия ден,

Във цъфналия люляк на стобора,

Една голяма радост днес говори

Днес е празник на славянските народи!

Днес е ден на книжнина велика

Сътворена от перо и меч

Късайте Божур и Перуника

И славете българската реч!

 

Днесq 21.05.2021 година, в навечерието на най - светлият български празник - 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност,  децата от  Детска градина „Мир“  отбелязаха тържествено идващия празник. Празник, с който всички се гордеем и свиваме венци, за да изкажем своята признателност на своите първоучители - Светите братя Кирил и Методий. Празник на духовността   и надеждата! Да имаш собствен език и писменост е нещо прекрасно и значимо! Да можеш да четеш и пишеш на разбираем, на наш език, ни дава възможност да общуваме,  да се развиваме и да вървим напред!
С приветствено слово Петранка Михайлова-директор на ДГ „Мир“ откри тържеството - „За буквите с любов!“  и поздрави децата, гостите и екипа на детската градина с настъпващия празник.
Децата от всички групи много емоционално и вдъхновено  поздравиха с музикално - поетична програма абитуриентите от Випуск 2021 година на детската градина за тяхното завършване.
Знаменосците на Випуск 2021година тържествено  предадоха на бъдещите абитуриенти  на Випуск 2022 година знамето на детската градина, които обещаха да го пазят чисто и неопетнено. Доротея Тотева- зам.- кмет „Хуманитарни дейности“  и  Марияна Илиева- началник „Образование“ споделиха с децата празника и бяха техни гости.
Госпожа Тотева, от името на кмета на общината поздрави  децата и колектива на детска градина „Мир“ с настъпващия  празник 24  МАЙ.
От името на кмета на Община Дулово д-р Юксел Ахмед , госпожа  Тотева  подари на всички изявени деца от детската градина-взели участие в областни и национални конкурси-  книжки и поздравителни адреси  към тях и техните родители.
Госпожа  Михайлова-директор на  ДГ „Мир“- пожела на малки и големи на този светъл празник  да ценим високо културата, просветата, науката и да опазим българската  писменост с извисен дух и непрекъснат стремеж към знания.Няма нищо по красиво от високия дух и нищо по – силно от знанието!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!