За втори път Община Дулово организира общ абитуриентски бал

25.05.2021 06:21

Във вечерните часове на 24 май централната улица  на Дулово беше огласена от възгласите на абитуриентите от Випуск-2021. По централната улица на града те преминаха в дефиле и бяха изпратени от техните близки и приятели на празничната си бална вечер в местно заведение.

Там бяха посрещнати  от д-р Юксел Ахмед –кмет на общината и от Доротея Тотева-заместник-кмет“Хуманитарни дейности“, които бяха домакините на празничната вечер.  За втори път  четирите средни училища –СУ“В.Левски“ и Професионалната гимназия по облекло, обслужване и транспорт (ПГООТ) от Дулово, СУ“Й. Йовков“с.Окорш и СУ“Хр.Ботев“с.Паисиево- се събират, за да празнуват заедно завършването на средното  образование на своите дванадесетокласници. Идеята е на общинското ръководство, което още през 2019 г положи началото на тази традиция. Поради въведените пандемични мерки  през миналата година нямаше такова празнично събитие. Община Дулово пое и разходите по организацията и провеждането на абитуриентския бал за 168 зрелостници.

Кметът на Община Дулово д-р Юксел Ахмед лично поднесе поздравителни адреси , подаръци и специално изработени медали на 38 отличници от Випуск-2021, като 5 от тях получиха и допълнителен подарък за пълен отличен успех. Празнични  адреси имаше и за директорите, заместник-директорите и класните ръководители на абитуриентите.

ВАНЯ ПЕТРОВА