НА ПЪТЯ ЖИВОТЪТ Е С ПРЕДИМСТВО!

29.06.2021 18:12

На 29 юни отбелязваме Националния ден на безопасността на движението по пътищата. На него се организират редица инициативи, които преминават под мотото „На пътя животът е с предимство“.

Днес децата от ДГ „ Мир“ с  различни практически дейности и инициативи  отбелязаха „ Националния ден на безопасността на движението по пътищата“.  Инициативата е на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“- разказва Петранка Михайлова-директор на градината. Целта е привличане на допълнително обществено внимание към проблемите на пътната безопасност, не само на този ден, но и през цялата година. Датата е избрана и поради факта, че сега започват месеците, в които традиционно се предприемат много пътувания и когато настъпват най-голям брой тежки пътнотранспортни произшествия. 

Ето какви са препоръките  на децата към възрастните:

Да пазим ЖИВОТЪТ на пътя! Най-ценното човешко благо!

Всеки един от нас носи лична отговорност, когато е на пътя – както като водач, така и като пътник в превозно средство, и като пешеходец. Нека бъдем отговорни и бдителни не само на този ден, а ежедневно!

Лятото е време за почивка и ваканция – да не помрачаваме нашите и на други хора слънчеви емоции с безотговорно отношение като участници в движението.

 По-високата скорост или преминаването на червен или жълт сигнал на светофара няма да ни заведе по-бързо до желаното място.

 Отнетото предимство не ни прави по-значими!

 Изнервеното поведение на пътя не ни носи дивиденти!

 Никой не е застрахован от инцидент, затова не бива да се сяда зад волана след макар и само едно питие, след употреба на наркотични вещества, които уж трябва да ни държат по-будни!

От нас самите зависи да намалим броя на жертвите и пострадалите при пътни инциденти. Всеки от нас като родител е отговорен с поведението си на пътя да бъде личен пример за подрастващите.

Нека спазваме правилата за движение не само в Деня на безопасността на движението по пътищата, а всеки ден, защото няма нищо по-ценно от живота и здравето!

Пожелаваме безаварийно лято за вас и близките ви!

 Нека винаги всеки от вас стига до крайната точка на придвижване!

Не забравяйте, че НА ПЪТЯ ЖИВОТЪТ Е С ПРЕДИМСТВО!

 ДА БЪДЕМ РАЗУМНИ, ДИСЦИПЛИНИРАНИ, ТОЛЕРАНТНИ И ОТГОВОРНИ!