15-ти Септември 2021г.

14.09.2021 19:54

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА ДУЛОВО,

И тази есен вратите на детските градини и училищата в България се отварят празнично, за да посрещнат децата, малките и големите ученици, учителите и всички, които изпращат с благопожелание за добро начало своите деца и внуци.

  Най-вълнуващият ден за българското образование e Първият учебен ден-15 септември. Това е много специален празник за всеки един от нас, защото е символ на почитта ни към знанието и образованието.

 

Скъпи ученици, учители и родители,

Позволете ми да се обърна към преподавателските екипи и към ръководствата на детските градини и училищата, за да им благодаря за усилията и труда, които полагат за обучението на младото поколение на общината. Благодаря ви за всеотдайността и ви пожелавам все така с увереност, воля и хъс да работите и да реализирате нови проекти и дейности в името на бъдещето на децата ни.

          Най-вълнуващ е празникът за първокласниците, които с вълнения и притеснения ще прекрачат прага на родното училище. На тях пожелавам незабравими дни, успешно обучение и вяра в учителите, с които ще бъдат заедно!

Вълнуващ е празникът и за дванадесетокласниците. За тях това е последният - Първи учебен ден. Днес те влизат за последна година в училище като ученици. Скъпи зрелостници, желая на всички вас успешно дипломиране и реализация, която сте избрали.

На вас, родители, пожелавам да бъдете по-близо до децата си, за да ги подготвяте заедно с техните учители за предизвикателствата на живота.

Желая на всички здраве, духовни сили и упоритост, любознателност и откритост за новото и градивното, за да получите заслуженото удовлетворение от добре свършената работа!

 

Честит Първи учебен ден! Честит празник!

На добър час!

 

Д-Р ЮКСЕЛ АХМЕД