Децата отново дават пример -„За доброто няма граници - то обича всички!“

22.10.2021 06:09

На 20.10.2021г. децата от група „Лъвчета“ към детска градина „Мир“ решиха да изненадат болните деца, които се лекуват  в детско отделение на МБАЛ - Дулово  като им подариха  книжки на „Моливко“ – да се забавляват с тях и да се чувстват по-добре по време на престоя си в стационара.

Малчуганите (чрез своите учителки) подариха за болните дечица книжки с приказки и инициираха идеята за създаване  и поддържане на детска библиотека в отделението. Те се обърнаха с молба към началника на ДО - д-р  Нигяр Табакова и медицинските сестри да помогнат за реализирането на идеята.

         За да се създаде настроение за децата, които чакат за прегледи,

на информационното табло в детското отделение беше подредена изложба от рисунки на децата  от група „Лъвчета“.

„Най-сърдечна благодарност изказваме на д-р Табакова и дежурните медицински сестри, които приеха с отворено сърце  нашия екип – г-жа Петранка Михайлова – директор, старшите учители - Анелия Стоянова и Алтен Мустафа.

Предизвикваме ви, последвайте нашия пример! Предай нататък добротата!

За доброто няма граници, то обича всички!“-казват от детската градина.

 

Това е поредната инициатива на детското заведение от Дулово - за да се научат децата да помагат на други деца. Припомням, че детска градина „Мир“ направи специален благотворителен концерт за подпомагане на дома за деца в с. Малък Преславец.

ВАНЯ ПЕТРОВА