Нов училищен вестник

29.10.2021 17:52

В навечерието на един от най-почитаните български празници -1 ноември –Ден на народните будители, в Община Дулово гостуваха ученици от ОУ “Св. Св. Кирил и Методий“- село Черник.

Поводът беше първия брой на училищния вестник „Черниче“, създаден от 15 ученици, участници в заниманията по интереси от направленията „ Творческо писане“ с ръководител Анелия Христова и „Арт“ с ръководител Йовка Тодорова.

Вестникът е посветен на Деня на будителите, на нашите учители, които ни учат и днес са истинските будители, разказа Алена Сали, която заедно с Ипек Невел и Алие Левент подариха на кмета на общината-д-р Юксел Ахмед и на началника на направление „Образование“ Мариана Йорданова екземпляри от изданието. Видимо развълнувани ученичките разказаха за емоциите, които са преживели при създаването на вестника, за работата като фоторепортери, репортери, журналисти, за обработката на материалите и отпечатването на първия брой.

Д-р Ахмед поздрави учениците, техните преподаватели и ръководството на училището за реализираната  идея-създаването на училищен вестник и им пожела нови творчески успехи в нелекото журналистическо дело. Кметът на общината поднесе и специално приветствие към екипа на училището и към учениците по повод Деня на народните будители-1 ноември.

ВАНЯ ПЕТРОВА