3-ТИ МАРТ-ДГ МИР 2022

02.03.2022 17:37

Празник посветен на 3-ти март

 

Да знаем и да помним!

 Трети март! Трети март!

Чакан празник, свята дата.

Трети март! Трети март!

Ден рожден на свободата.

 

Днес, 02.03.2022г., в навечерието на Националния празник на България – Трети март – дата свещенна, белязала нашето Освобождение, ден най-съкровен в календара на българската история, децата от ДГ „Мир“ отбелязаха 144г. от Освобождението на България от османско иго.  На Трети март всеки българин се връща назад в историята, в славното време на изгрева на свободата – дата, която събира в едно родолюбието, възторга от дълго жадуваната свобода и преклонение пред нашите освободители.

С много вдъхновение, патос и чувство децата рецитираха стихотворения и пяха песни за България. С презентацията „Българийо, Родино мила“ децата от всички групи станаха част от славното минало на България.

Петранка Михайлова, директор на детската градина, благодари на децата за пламенния възторг и патриотичния заряд, с който отбелязаха тази дата. Пожела на педагогическата колегия да предават на децата заветите на апостолите, революционерите и възрожденците; да възпитават патриотичното чувство, гордост и себеуважение от това, че са потомци на героичното минало на България.

Празничният концерт завърши с изпълнение на песента „ Мила Родино, ти си земен рай“ от всички деца и учители в детската градина.

Честит Национален празник!