Община Дулово продължава традицията за общ абитуриентски бал

25.05.2022 12:24

Въпреки лекия дъжд вечерта на 24 май главната улица  на Дулово беше огласена от възгласите на абитуриентите от Випуск-2022. По централната улица на града те преминаха в красиво дефиле и бяха изпратени от техните близки и приятели на празничната си бална вечер в местно заведение.

 Д-р Юксел Ахмед – кмет на общината и  Доротея Тотева - заместник-кмет “Хуманитарни дейности“, които бяха домакините на празничната вечер, приветстваха младите хора и техните преподаватели. След празничното си слово, д-р Ахмед поднесе специален поздравителен адрес с подарък на лауреата от Националната олимпиада „История и цивилизация“-2022г Николай Великов-ХІІ-а от СУ “Васил Левски“, за пълното отличие, което е получил  в надпревара с 28 зрелостници от цялата страна. Резултат и постижение без аналог в общината, а и в областта. С благодарствен адрес и подарък бе поздравен и неговият преподавател, дългогодишният учител по история Ангел Ангелов.

Кметът на Община Дулово - д-р Юксел Ахмед лично поднесе поздравителни адреси, подаръци и специално изработени медали на 36 отличници от Випуск-2022-ра. Празнични  адреси имаше и за класните ръководители на абитуриентите.

  За пореден път  четирите средни училища –СУ “Васил Левски“ и Професионалната гимназия по облекло, обслужване и транспорт (ПГООТ) от Дулово, СУ “Йордан Йовков“ с. Окорш и СУ “Христо Ботев“ с. Паисиево- се събират, за да празнуват заедно завършването на средното  образование на своите зрелостници. Идеята, която се превърна в традиция, е на общинското ръководство, което още през 2019 г положи нейното начало. Община Дулово пое и разходите по организацията и провеждането на абитуриентския бал за 141 дванадесетокласници.

 

ВАНЯ ПЕТРОВА