Шест медала от Национален турнир „Купа Кнежа“ за възпитаниците на КК „Шото Витяз“-Дулово

10.06.2022 18:10

Два златни и 4 сребърни  медала спечелиха дуловските възпитаници на Карате клуб „Шото-Витяз” в проведения в неделя 18-ти Национален турнир по карате „Купа Кнежа”, сподели сенсей Валери Великов треньор на каратеките и председател на КК „Шото –Витяз“. Турнирът е от веригата “Млади приятели на полицията” и премина под наслова “Приятелство, а не омраза”. Организатори са община Кнежа и Централният полицейски карате джу-джицу клуб. Участие взеха 200 деца на възраст от 7 до 15 години от 7 спортни клуба в страната.

Възпитаниците на "Шото-Витяз" се надпреварваха в дисциплината кумите и макевара. Всички състезатели на клуба демонстрираха отлична техническа и физическа подготовка и с право завоюваха 6 призови места. Два златни и  четири бронзови медала грабнаха смелите каратеки на карате клуб „Шото-Витяз” .

Златния медал заслужено спечели Идил Мартинова и Мете Миленов за индивидуално представяне в дисциплината макевара. Бронзови  медалисти са Айча Ахмед, Атила Юсеин, Идил Мартинова, Нехир Ибиш.

„Това е очакван резултат. Доволен съм от представянето на децата. Вярвам  в успеха на своите възпитаници и с радост споделям вълнението от победите им. Карате е много повече от проста техника за постигане на победа в битка. То е начин за култивиране на духа.“

От името на децата и родителите сенсей Великов изказа благодарност на Георги Йорданов член на управителния съвет на клуба и на родителите на децата, за помощта по организацията за участието на отбора в турнира. Пожеланието към  състезателите на КК Шото Витяз е за успехи и на предстоящите турнири.