УЧЕНИЦИ ОТ СОУ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ” СЕ ЗАВЪРНАХА С НАГРАДИ

06.11.2012 12:41

УЧЕНИЦИ ОТ СОУ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ” СЕ ЗАВЪРНАХА С НАГРАДИ 

ОТ НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС ПО ХУДОЖЕСТВЕНО СЛОВО 

ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПРОИЗВЕДЕНИЯ ОТ ВЪЗРОЖДЕНСКИ АВТОРИ 

Момчил Марков, Мелиз Гюрсел и Марияна Драгнева са отличените участници от Дулово. За конкурса в Русе научаваме повече от Копринка Калчева, ст. учител по Български език и литература в СОУ „Васил Левски”, гр. Дулово

3 ноември, 2012 г. В Регионалния исторически музей- Русе, се проведе заключителният етап на Националния конкурс по художествено слово за изпълнение на произведения от възрожденски автори. Проектът на русенското сдружение „Про Арт“,  организатор на събитието,  e посветен на 200 години от рождението на баба Тонка Обретенова. 

 

Участници в конкурса  бяха 31 ученика от Русе, Силистра, Добрич и Разград. Журито, което имаше за задача да излъчи първенците, бе в състав: председател - Ириней Константинов, актьор от ДТ София, и членове: Златина Станева - директор на Държавен куклен театър - Силистра и Орлин Дяков - директор на ДТ „Сава Огнянов“ – Русе.  Конкурсът протече при  много топла и сърдечна обстановка.

На отличените бяха връчени грамоти. Класиралите се на първите три места получиха парични награди.  Бяха излъчени и 5 поощрителни предметни награди.

Сред отличилите се бяха и ученици от СОУ „Васил Левски”- Дулово. Второ място- грамота и парична награда, спечели Момчил Марков от XI-б клас, с изпълнение на стихотворението „Обесването на Васил Левски” от Христо Ботев. Поощрителни награди получиха Мелиз Гюрсел от XI-б клас със стихотворението „Майце си” от Христо Ботев и Марияна Драгнева от XII-а клас със стихотворението „Българският език” от Иван Вазов.

На победителите ЧЕСТИТО!