Концерт по повод Курбан Байрам в Дулово

08.07.2022 12:50

По повод Курбан Байрам Община Дулово организира празничен концерт на 7 юли, в който  взеха участие самодейни групи за турски фолклор от читалищата.

Специален гост на събитието бе Генералният консул на Република Турция в град Бургас - г-жа Сенем Гюзел, която, преди изявата, се срещна с д-р Юксел Ахмед-кмет на Община  Дулово, инж. Невхис Мустафа – председател на ОбС-Дулово, заместник-кмет Доротея Тотева и с ръководството, художествени ръководители и участниците в танцовата група „Черниче“ от село Черник. На самодейците, г-жа Гюзел поднесе дарение от името на Генералното консулство -1 мъжко и 14 женски  облекла за изпълнение на турски фолклор.

В своите приветствия пред  зрителите и участниците в празничния концерт и д-р Ахмед, и г-жа Сенем Гюзел акцентираха върху значението на големия мюсюлмански празник  и общочовешките ценности и идеали, които имат ежедневно приложение  в нашия живот. Поздравителни адреси имаше от народния представител доц. д-р Джевдет Чакъров и областния управител на област Силистра Катя Кръстева.

ВАНЯ ПЕТРОВА