Информационен бюлетин за регистрираните престъпления и пожари на територията, обслужвана от ОДМВР-Силистра, за периода 23-25.07.2022 г.

26.07.2022 07:36

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

ДИРЕКЦИЯ “ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА”

 

 

 

Информационен бюлетин

 

 

за регистрираните престъпления и пожари на територията, обслужвана от ОДМВР-Силистра, за периода 23-25.07.2022 г.

 

 

 

Силистра. Водач, шофирал с 2.10 промила алкохолно съдържание, е засечен от полицейски служители. На 24 юли 13:00 часа в село Бистра 39-годишният мъж бил зад волана на лек автомобил „Фолксваген“, когато бил спрян за проверка и тестван с дрегер. Отказал е да даде кръвна проба и е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

Дулово. Случай на проявена жестокост към гръбначно животно изяснява полицията. На 23 юли след сигнал на тел.112 дежурна оперативна група е посетила частен адрес в село Златоклас, където е установен труп на домашно куче. Назначена е аутопсия, но според първоначалните данни смъртта на животното е настъпила вследствие на проникваща рана. Образувано е досъдебно производство.

Седем пространствени кубични метра дърва от дървесен вид Цер са изсечени и извозени без редовно писмено позволително от горския фонд край село Секулово. След сигнал, получен на 23 юли, дежурна оперативна група е извършила оглед, работи се по изясняване на случая. Образувано е досъдебно производство.

ПТП. 20-годишен е загинал при тежко пътнотранспортно произшествие, станало на 24 юли около 02:50 часа по пътя между селата Ситово и Добротица. Мъжът се намирал в лек автомобил „Пежо“, който напуснал платното и се ударил в крайпътно дърво. Загинал е на място, а друг 21-годишен получил комоцио. Изяснява се кой от двамата е бил зад волана, както и причините за инцидента. Образувано е досъдебно производство.

Пожарна безопасност и защита на населението. На 12 сигнала са реагирали екипи на противопожарните звена в Силистренска област през периода 23-25 юли. Осем от тях са за пожари в сухи треви и отпадъци, причинени от небрежна работа с огън. Няма материални щети, спасени 2 леки автомобила и 2 къщи в Силистра, къща в село Окорш, 2 къщи в село Белица и една в село Зафирово.

Пожар в сухи треви се прехвърлил върху необитаема къща и горски масив в село Краново. Произшествието е станало на 24 юли около 17:30 часа вследствие на небрежна работа с огън. Изгоряла къщата, както и ниска растителност в гората. В гасенето на пожара редом в огнеборци от Противопожарен участък – Кайнарджа участвали 8 човека от Доброволното формирование на общината, както и трима лесничеи. Благодарение на усилията им пожарът е потушен и са спасени 2 къщи.

Огнеборци от РСПБЗН-Дулово реагирали на сигнал за запалена газова бутилка в частен имот в града на 23 юли в 13:51 часа. Техническа неизправност е причина за произшествието, при което е унищожена бутилката. Огнеборците  загасили огъня и изпуснали останалото количество газ на безопасно място.

Силистренски огнеборци са оказали техническа помощ след сигнал за възрастен трудноподвижен мъж, останал заключен в апартамента си в областния град. Произшествието е станало на 23 юли около 22:30 часа. С автомеханична стълба пожарникарите проникнали през терасата в жилището на мъжа и отворили входната врата.

Паднало дърво върху пътното платно в района на село Пожарево е отстранено от екип на РСПБЗН-Тутракан след сигнал, получен на 24 юли в 21:53 часа.

 

 

25.07.2022 г.