Информационен бюлетин за регистрираните престъпления и пожари на територията, обслужвана от ОДМВР-Силистра, на 25/26.07.2022 г.

26.07.2022 13:07

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

ДИРЕКЦИЯ “ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА”

 

 

 

Информационен бюлетин

 

 

за регистрираните престъпления и пожари на територията, обслужвана от ОДМВР-Силистра, на 25/26.07.2022 г.

 

 

Силистра. 44-годишен е санкциониран, след като предоставил за управление на малолетния си син моторно превозно средство. 12-годишното момче било засечено от пътни полицаи зад волана на товарен автомобил „Опел“ вчера около 20:00 часа в село Попина. За установеното административно нарушение на бащата е съставен акт, а регистрацията на автомобила е прекратена.

Пожарна безопасност и защита на населението. Лек автомобил се запалил и изгорял след късо съединение в ел.инсталацията. При пожара, който възникнал вчера около 14:00 часа в землището на село Долно Ряхово, изгорели и 4 кайсиеви дръвчета. Трима огнеборци с противопожарен автомобил на РСПБЗН-Тутракан потушили огъня.

Огнеборци от РСПБЗН-Дулово и селскостопански производител с трактор загасили пожар в стърнище в района на село Правда. Произшествието е станало вчера около 16:45 часа след небрежна работа с огън. Пожарът е потушен, преди да причини загуби.

Читалището в село Скала е спасено от опожаряване, след като огнеборци от РСПБЗН-Дулово загасили пожар в сухи треви в близост. Огънят пламнал вчера около 15:15 часа вследствие на небрежна работа с огън. След намесата на огнеборците щети не са допуснати.

Няма материални щети и при друг пожар, възникнал вчера около 22:30 часа в кв. Деленки. Горели са отпадъци по ул. „Теменуга“, но екип на РСПБЗН-Силистра се справил с произшествието, преди да се стигне до загуби.

 

26.07.2022 г.