На 6 септември всички българи отбелязваме Съединението на България

05.09.2022 17:21

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА ДУЛОВО,

На 6 септември всички българи отбелязваме Съединението на България.

Дата, която бележи промяната, силата, единението на малък народ, но със силна воля и дух, готов да се изправи срещу големите европейски сили и да постигне истински величав успех- Съединението на Княжество България и Източна Румелия.

НА 6 СЕПТЕМВРИ 2022г ЧЕСТВАМЕ 137-та ГОДИШНИНА ОТ ИСТОРИЧЕСКО СЪБИТИЕ - СЪЕДИНЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ.                                                                                              ВОДЕНИ ОТ ЕДИН И СЪЩ ИДЕАЛ - ХОРА ОТ РАЗЛИЧНИ ПОЛИТИЧЕСКИ ФОРМАЦИИ, РАЗЛИЧНИ ПО ПРОИЗХОД, МАНТАЛИТЕТ И РАНГ, ПРЕЗ 1885 г СЕ ОБЕДИНЯВАТ И СЪТВОРЯВАТ УНИКАЛНОТО ЗА СВЕТА ОБЩОНАРОДНО, БЪЛГАРСКО ДЕЛО -  СЪЕДИНЕНИЕТО НА КНЯЖЕСТВО БЪЛГАРИЯ С ИЗТОЧНА РУМЕЛИЯ.

ДА  СЕ ИЗПРАВЯТ ПРЕД ВЕЛИКИТЕ СИЛИ И ДА ПОКАЖАТ, ЧЕ НАРОДЪТ НА РАЗКЪСАНАТА  ОТ БЕРЛИНСКИЯ КОНГРЕС БЪЛГАРИЯ Е СИЛЕН И ОБЕДИНЕН, КОГАТО ТРЯБВА ДА СПАСЯВА И ПАЗИ РОДНАТА ЗЕМЯ - ТОВА Е СИЛАТА НА ДУХА И ВОЛЯТА НА НАШИТЕ ПРЕДЦИ.

НЕКА СЕ ПРЕКЛОНИМ ПРЕД ТЯХНОТО НЕОЦЕНИМО ИСТОРИЧЕСКО ДЕЛО!

                                                             ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Д-Р ЮКСЕЛ АХМЕД                                                                                                                                                                                           КМЕТ НА ОБЩИНА ДУЛОВО