В Силистра наградиха областните победители от конкурса за рисунка „С очите си видях бедата“

13.09.2022 15:25

Победителите от областното издание на националния конкурс за рисунка „С очите си видях бедата“ бяха наградени днес в Силистра. С общо 46 творби в него се включиха деца от цялата област.

В първа възрастова група – от 7 до 10 години, победител е Виктор Насков от ОУ „Христо Смирненски“ в Дулово, второто място е присъдено на Зейнеп Али от ОУ „Д-р Петър Берон“ – с.Чернолик, трета е класирана Сияна Манолова от СУ „Йордан Йовков“ в Тутракан.

Творбата на Беркай Халид от ОУ „Д-р Петър Берон“ – с.Чернолик е класирана на първо място във възрастовата категория 11 – 13 години. Второто място е за Стефани Наскова от ОУ „Христо Смирненски“ в Дулово, а третото за Дария Георгиева от СУ „Йордан Йовков“ в Тутракан.

Грамоти и предметни награди, осигурени от Клуба по пожароприложен спорт към  РДПБЗН-Силистра, на победителите връчи главен инспектор Евлоги Стамов, началник на сектор Превантивна и контролна дейност” в Регионалната дирекция.

Изложба с рисунките, участвали в конкурса,  е подредена във фоайето на Младежкия дом в Силистра и може да бъде видяна до 16 септември.

 

 

 

 

13.09.2018 г.                                            Пресцентър на ОДМВР-Силистра