На старта на новата учебна година полицията провежда акция „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“

14.09.2022 17:17

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

ДИРЕКЦИЯ “ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА”

 

 

 

На старта на новата учебна година полицията провежда акция „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“

 

 

На старта на новата учебна година в Силистренска област, както и в цялата страна, полицията провежда традиционната акция „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“. Тя ще продължи до края на октомври, а целта ѝ е да се ограничат предпоставките за възникване на пътнотранспортни произшествия с деца.

Полицейски служители и огнеборци са извършили проверки на сградите на училищата и детските градини с оглед отстраняване на евентуални пропуски и предприемане на допълнителни мерки за сигурност. Проведени са срещи с представители на Регионалното управление на образованието, общинските администрации и с директорите на учебните заведения. Планирано е засилено полицейско присъствие в районите на училищата в началото и края на учебните занятия. Ще се следи за безопасно пресичане на обозначените за това места и за спазване на предимството на пешеходците от водачите на МПС. 

Създадена е организация за системни проверки на питейни и увеселителни заведения за присъствие на непълнолетни лица. Предвидено е изнасянето на беседи по пътна безопасност през цялата учебна година в училищата и детските градини.

От 01.01.2022 г. до 31.08.2022 г. в Силистренска област са регистрирани 8 пътнотранспортни произшествия с участието на 8 деца. Няма загинали. Две от децата са леко ранени, шест не са пострадали. Четири деца са участвали в произшествията като пътници, три като водачи и едно като пешеходец.

 

 

 

14.09.2022 г.                                            Пресцентър на ОДМВР-Силистра