Изложба в Дулово

14.10.2022 17:24

„Талантите на ОУ “Хр. Смирненски“-под този надслов бе открита художествена изложба в галерията на Историческия музей в Дулово. В залите са подредени 21 рисунки на възпитаници на дългогодишния преподавател в училището Кръстю Кръстев, сред които носителите на много награди и отличия - Стефани Христова и нейният брат Виктор.

Това е наша отдавнашна мечта, да покажем на обществеността  картините и рисунките на нашите талантливи ученици-сподели Радка Николова-директор на училището. Видимо развълнуваният г-н Кръстев благодари на участниците в изложбата за старанието и усърдието, за желанието да рисуват и по повод празника Петковден(14.10.) подари на музея и на училището дърворезбовани  икони изработени от него.

В своето приветствие към художниците от ОУ “Хр. Смирненски“ кмета на общината д-р Юксел Ахмед се обърна към талантите  с благодарност за красотата, която са сътворили - с истинско вдъхновение и неповторим творчески усет.   „ В община Дулово изобразителното изкуство  си има своята история и своите изпълнители към които, вече спокойно мога да кажа, че имате честта да принадлежите и вие. А ние, зрителите, пък имаме привилегията да се радваме на вашите произведения.“ Д-р Ахмед акцентира върху многогодишната, активна дейност на преподавателите и ръководството на училището, които са помагали на талантливите художници да развият и покажат своите природни дарби. По повод предстоящия Международен ден на художниците-18 октомври той им пожела здраве и нови творчески постижения.

В залите, освен участниците в изложбата, присъстваха учители и родители, ученици и жители на града. Сред гостите бяха инж. Невхис Мустафа-председател на ОбС Дулово, заместник-кмет Доротея Тотева, ръководството на СУ „В. Левски“-Дулово.

ВАНЯ ПЕТРОВА